Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik.

Agrotel

Višenamjenske montažne hale

Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik. 

Agrotel GmbH je njemački proizvođač montažnih hala s više od 25 godina iskustva u postavljanju hala prilagođenih potrebama raznih vrsta industrije, ali i sportskih i zabavnih sadržaja. Višenamjenske montažne hale su moderno i modularno rješenje koje se prilagođava potrebama pojedinog kupca. Značajno veća isplativost montažnih hala u odnosu na klasičnu gradnju, osim u početnoj cijeni (već od 78 € po m2 ), osigurana je i kroz fleksibilnost tj. mogućnost jednostavnog premještanja u slučaju prenamjene i/ili preprodaje, te kroz veliku reciklažnu vrijednost (sekundarna sirovina).

Osnovne karakteristike i tehničke informacije

ISKORISTIVOST PROSTORA
Potpuna iskoristivost ukupne površine prostora zahvaljujući samonosivom tipu konstrukcije i odsustvu potpornih stupova.

ODSUSTVO TROŠKA IZGRADNJE TEMELJA
Zahvaljujući specijalnih tehnikama sidrenja, za postavljanje višenamjenske hale nije potrebna izgradnja klasičnog temelja. Sidrenje hale može se izvršiti na zemlji, šljunku, betonskim gredicama ili betonskim pločama.

TIP KONSTRUKCIJE
Rešetke samonosive konstrukcije izrađene su od vruće pocinčanih četverokutnih čeličnih profila. Tip konstrukcije određuje se ovisno o namjeni hale, vremenskim uvjetima i zahtjevanim dimenzijama hale. Zadovoljavanje uvjeta opterećenja nosivosti za snijeg i vjetar određuje se prema lokalnim uvjetima te prema normama DIN 1055 odjeljak 4 i 5, DIN 18800 odjeljak 1 i 2, te DIN 18808.

PRIRODNO OSVJETLJENJE I BOJA POKROVA
Korištenjem svjetlopropusnog pokrova moguće je maksimalno iskorištenje prirodnog osvjetljenja što je posebno važno ukoliko se hale koriste sportske dvorane ili jahaone. Pored standardnog svjetlopropusnog pokrova, moguće je odabrati bilo koju drugu boju iz standardne RAL palete boja.

IZVEDBA POKROVA I FASADE
Zid i krovište su izrađeni od specijalne dvostruko PVC laminirane poliesterske membrane s ugrađenim mrežastim pojačanjem, te akrilnim premazom za smanjenu zapaljivost (DIN 4102 B1). Materijal pokrova je u potpunosti UV stabilan, otporan na sunce i UV zrake. Odabir pokrova vrši se prema zahtjevima lokacije na kojoj se postavlja objekt, no minimalne karakteristike pokrova su masa 900 gr/metru kvadratnom te otpornost na cijepanje 4200 N/5 cm trake pokrova.

Tipovi montažnih hala

Hala 'I-profil' konstrukcija (širina: 10 do 22 m) i rešetkasta tunel konstrukcija (širina: 15 do 25 m)Tipovi hala

 

Rešetkasta konstrukcija s zabatom (širina: 25 do 60 (80) m)Tipovi montažnih hala

 

Tipovi sidrišta za montažne hale

Sidrište na betonskim gredicama i tehnika sidrenja čeličnim šipkama (pogled sprijeda i bočno)Tipovi sidrenja montažnih hala
 

Prikaz brzog postavljanja montažne hale

Postavljanje sidrišta i sastavljanje čelične konstrukcijeFaze sastavljanja montažne hale
 

Podizanje čelične konstrukcije i pokrova


Primjeri primjene višenamjenskih montažnih hala

Jahaone i unutarnja igrališta za konjičke sportove

Sportske dvorane (mali nogomet i sl.)

Hangari za avione ili suhe marine