Snažano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

Intracare

Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

• Snažano i učinkovito sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika
• Uklanja organska onečišćenja (biofilm) i naslage mangana
• Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu
• Siguran za ljude, životinje i opremu
• Prikladan za sve vrste sustava za napajanje

Prevencija kroz redovno čišćenje sustava za napajanje

U svakodnevnom životu često previđamo činjenicu da je voda jedna od primarnih i životno važnih potreba ljudi i životinja. Stoga je prilikom svih vrsta uzgoja izrazito važno uzeti u obzir sve čimbenike koji mogu narušiti kvalitetu vode za piće i unaprijed ih otkloniti. Redovito čišćenje sustava sprječava onečišćenje i kontaminaciju sustava za napajanje te elimira mogućnost neželjnog povećanja troškova proizvodnje. 

Intra Hydrocare čisti cijeli sustav za napajanje (vodospremnik, cijevi, pojilice svih oblika) na biološki prihvatljiv način za vrijeme proizvodnje i nakon završetka proizvodnog ciklusa.

Čišćenje u praznim objektima

Osnovno čišćenje cijelog sustava za napajanje treba provesti kad je objekt prazan. U tu svrhu preporučuje se korištenje 1-3%-tne otopine Intra Hydrocare-a (1% = 1 litra Intra Hydrocare-a na 100 litara vode). Snažna reakcija prilikom korištenja proizvoda Intra Hydrocare-a uzrokuje pjenušanje koje dodatno mehanički čisti sustav i uklanja utrošak vremena za mehaničko čišćenje sustava.

Potrebno je osigurati odgovarajuće provjetravanje. Nakon što su cijevi potpuno napunjene, može se izvršiti punjenje nipli i čašica. Otopina ne mora cirkulirati sustavom, već je potrebno sustav ostaviti napunjen najmanje 10 sati, a nakon toga ga treba isprati čistom vodom. 

Čišćenje sustava koji su u uporabi

Sustave za napajanje moguće je čistiti i kad su u uporabi. U tom slučaju postupak čišćenja započinje koncentracijom od 0.005% (= 50 ml Intra Hydrocare-a na 1000 litara vode). Nakon toga doza se povećava za 50 ml svaki drugi dan, sve do dostizanja maksimalne doze od 0.025% (= 250 ml Hydrocare-a na 1000 litara vode). Ovisno o obimu i vrsti onečišćenja ovakav postupak čišćenja može potrajati desetak dana.

Preventivno tretiranje

Primjena lijekova i dodataka hrani kroz vodu za piće u praksi često izaziva taloženje u sustavima za napajanje. Stvaranje naslaga sprječavamo preventivnim korištenjem Intra Hydrocare-a i jednodnevnim dodavanjem 50 – 100 ml Intra Hydrocare-a na 1000 litara vode za piće neposredno nakon korištenja aditiva.

Upotreba Intra Hydrocare za dezinfekciju staklenika i plastenika

Intra Hydrocare se koristi i kao učinkovito sredstvo za dezinfekciju staklenika. U pokusima provedenim u staklenicima nizozemske tvrtke Solyco (površina 59.000 m2, uzgoj rajčice) i tvrtke Dalipa (površina 55.000 m2, uzgoj paprike) pokazao se kao neizostavan dio dobre prakse u održavanju higijene staklenika. Detaljni podaci provedenih pokusa dostupni na upit.

Pakiranje

Intra Hydrocare isporučuje se u pakiranjima od:

• 1 litra, pakirano u kutiji
• Kanister: 5 litara
• Kanister: 10 litara
• Kanister: 20 litara

*Intra Hydrocare potpuno udovoljava zahtjevima CTGB.