Nagrađivana linija proizvoda za njegu papaka s dokazanim rezultatima nizozemskog proizvođača Intracare. Prvi proizvod bez antibiotika na svijetu koji učinkovito rješava problem digitalnog dermatitisa (Mortellaro).

Intracare

Intra Hoof-Fit - program za njegu papaka krava i ovaca

Problemi s papcima uzrokuju ekonomske gubitke u govedarstvu i ovčarstvu

Problemi s papcima stoke i ovaca obično nastaju zbog raznih čimbenika. Stupanj proizvodnje, uzgojna metoda i sama uzgojna vrsta, te smještaj životinja, hrana i higijena igraju ulogu u nastanku bolesti papaka. Na prvi pogled samo vidimo promjenu u izgledu papaka, ali stvarne štete su puno veće. Kod mliječnih krava, u slučaju problema s papcima, proizvodnja mlijeka drastično pada, krave su podložnije mastitisu, a također je i duži period između telenja. Zbog veće brige za životinje rastu troškovi, a može doći i do pobačaja. Rezultat je ekonomski gubitak.

Rezultati i prednosti korištenja Intra Hoof-fit programa

- dokazana učinkovitost u liječenju digitalnog dermatitisa i drugih infekcija papaka
- učinkovit u prisutnosti kontaminacije izmetom i gnojovkom
- sposobnost djelovanja u uvjetima prohoda unutar 2-3 sekunde
- ne uzrokuje štetne promjene na koži i rogu papka
- produženo i preventivno djelovanje zbog zadržavanja na koži nakon tretmana
- nema perioda karence
- ne djeluje štetno na čovjeka

Proizvodi Intra Hoof-Fit Gel , Intra Hoof-Fit Liquid (tekućina), i Intra Hoof-Fit Bath (kupka) omogućuju posjednicima krava,ovaca i konja učinkovit tretman i održavanje zdravlja papaka i kopita. Intra Hoof-Fit program u potpunosti podržava medicinski tretman. Intra Hoof-Fit Gel je najprikladniji za tretman individualnih životinja. Intra Hoof-Fit Tekućina je primarno osmišljena kao preparat za grupni tretman životinja. Tretman je najučinkovitije provoditi niskotlačnim rasprskivačem. Intra Hoof-Fit Kupka je preparat primarno namijenjen za preventivne tretmane i najučinkovitije se primjenjuje u kombinaciji s korištenjem Intra kadice. Intra Hoof-Fit proizvodi razvijeni su u uskoj suradnji s uzgajivačima stoke, veterinarima, stručnjacima za obradu papaka, te stručnjacima za stočarstvo općenito i temeljito su testirani u praktičnom radu.

"Već dugi niz godina koristimo proizvode iz Intra Hoof-Fit programa i uz pomoć njih smo srezali troškove liječenja i umanjili pojave bolesti papaka poput Digitalnog dermatitisa."
Igor Antoni dipl.ing.agr , Voditelj Farme Mitrovac, Belje Plus


Osnovni sastojci proizvoda Intra Hoof-fit programa

- organski kelirani minerali
- ekstrakt Aloa Vera
- dodaci za njegu kože
- alkohol i spec. vezne tvari

 

Usporedba učinkovitosti kupke i drugih proizvoda za tretiranje papaka