Formi učinkovito suzbija salmonelu, sprječava probleme s Escherichia coli (Ešerihija koli) tijekom odbijanja od sise i povećava dobit pospješujući rast i učinkovitost hrane.

Addcon

Formi - zamjena za antibiotike u stočnoj hrani

Formi - zamjena za antibiotike u stočnoj hrani

Formi učinkovito suzbija salmonelu (anti-salmonela program), sprječava probleme s Escherichia coli (Ešerihija koli) tijekom odbijanja od sise i povećava dobit u proizvodnji pospješujući rast i učinkovitost hrane.

Osnovne prednosti upotrebe

• Siguran i prihvatljiv za kupca
• Dokazano suzbija salmonelu na farmi
• Sprječava probleme s E. coli tijekom odbijanja od sise
• Povećava dobit pospješujući rast i učinkovitost hrane

Formi - učinkovit i siguran

Novi preparat koji povećava učinkovitost - Formi temelji se na kalijevom diformatu. Patentirani djelatni sastojak biološki je potpuno razgradiv i ne zagađuje okoliš. U mesu, fekalijama i urinu nisu nađeni ostaci proizvoda.

Opsežna dokumentacija provedenih sigurnosnih pokusa, određuje Formi kao proizvod koji donosi korak naprijed prema transparentnoj proizvodnji od krmiva do hrane – što je neminovan put u ponovnom zadobivanju povjerenja kupaca u poljoprivredne proizvode.

Formi je idealna alternativa antibioticima u stočnoj hrani, koji su zabranjeni u Europskoj uniji. Korištenjem proizvoda Formi u stočnoj se hrani postiže jednako visoka učinkovitost kao i s antibioticima, ali bez ikakvog rizika od ostataka i stvaranja otpornosti mikroorganizama. Uporabom proizvoda Formi u vašoj stočnoj hrani pokazujete odgovornost za ljude, životinje i okoliš.

Pouzdano djelovanje

Učinak proizvoda Formi treba pretežno pripisati njegovom snažnom učinku na patogene kao što su Salmonela i Ešerihija koli. 

Formi pospješuje dnevni prirast težine povećanjem probavljivosti stočne hrane. Unošenje hrane je čak povečano, što je osobito važno kod mladih svinja. Osim toga on pozitivno utječe na zdravlje životinja. Učestalost proljeva i smrtnosti se smanjuje, posebice u praščića koji su odbijeni od sise.


Tablica 1. FORMI povećava prirast 

Tablica 2. smanjuje bakteriološku i servološku prisutnost salmonele

Tablica 3. FORMI smanjuje E.coli


Formi u hranidbi svinja

Najlakši način korištenja je upotreba stočne hrane s dodatkom proizvoda Formi. Proizvođači svinja koji imaju opremu za miješanje mogu lako umiješati Formi® u hranu na farmi. Kristalan prah je bez mirisa, nije kaustičan i jednostavan je za rukovanje.

Formi smanjuje pojavu slamonele

Pokusi u Školi za veterinarsku medicinu u Hanoveru pokazali su da je zaraza salmonelom bila manje izražena i da je kraće trajala kod svinja koje su dobivale Formi. Najbolji rezultati postignuti su kombiniranom uporabom aditiva Formi i grubo mljevene stočne hrane. Ovu hranidbenu strategiju za suzbijanje salmonele već primjenjuju danski proizvođači svinja.

Preporuke za smanjivanje salmonele na farmama

Smještaj stoke na bazi svi unutra - svi van
• Temeljito čišćenje i dezinfekcija
 Izbjegavanje stvaranja prevelikog stočnog fonda 
• Sprječavanje pristupa ptica objektima
Učinkovito suzbijanje glodavaca i štetočina
• Optimalna higijena vode, npr. dodavanjem proizvoda na bazi mravlje kiseline
Kupovanje praščića i životinja za razmnožavanje samo od stoke koja je negativna na salmonelu
• Dodavanje 0,6% aditiva Formi stočnoj hrani
Uporaba grubo mljevenih žitarica u kombinaciji s 0,6% aditiva Formi

Pakiranje: 25 kg vreća i 1000 kg big bag
Čuvati na suhom i hladnom mjestu
Rok trajanja: 12 mjeseci