focus-img1
focus-img8
focus-img7
focus-img3
focus-img4
focus-img2
focus-img10
focus-img6
focus-img5
focus-img9
Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Potpuna mliječna zamjenica nizozemskog proizvođača SLOTEN za mliječnu i tovnu telad s visokim udjelom mliječnih proteina koja omogućava značajni porast težine u ranoj dobi.

Opširnije
Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Učinkovito rješenje za poluautomatizirano napajanje teladi vodećeg proizvođača u segmentu opreme za napajanje - Holm & Laue GmbH. Uređaj Milk Taxi je prepoznat kao efikasno rješenje za napajanje teladi u 45 zemalja širom svijeta.

Opširnije
Višenamjenske montažne hale

Višenamjenske montažne hale

Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik.

Opširnije
Skupni iglu za smještaj teladi

Skupni iglu za smještaj teladi

Rješenje za grupni smještaj teladi koje omogućava stvaranje povoljne mikroklime bez propuha i optimalnu zaštitu teladi od respiratornih problema.

Opširnije
Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Spriječava trovanje mikotoksinima, poboljšava sigurnost stočne hrane i podržava zahtjeve HACCP-a

Opširnije
Jahaće sedlo - englesko

Jahaće sedlo - englesko

Klasično englesko sedlo po pristupačnoj cijeni. Najprodavaniji artikal iz ponude konjičke opreme.

Opširnije
Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Snažano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

Opširnije
PREV NEXT

Veromin - liječenje proljeva kod prasadi i svinja bez antibiotika

Veromin se bazira na kelatima cinka i aminokiselina (ZnAAC) i lignoceluloze. Jednostavno se primjenjuje dodavanjem u hranu i jedan je najučinkovitijih preparata za prevenciju dizenterije i proljeva. Veromin omogućava optimalno stanje crijevnog epitela čak i kad je oštećeno toksinima patogenih mikroorganizama. Dolazi u obliku praha ili tekućine.

Osnovne prednosti korištenja Veromina Liquid

• Pomoć prasadi i svinjama kod krvavog proljeva/dizenterije
• Već nakon 1. dana vidljivo poboljšanje, puni rezultat vidljivi unutar 7 dana
• Optimalno djelovanje zbog poboljšane konzumacije
• Lako se apsorbira – čak i kod slabih životinja
• Promotor rasta - općenito pozitivan utjecaj na prirast i prinos
• Topiv u vodi

Veromin Liquid - tekuće rješenje za proljevi i dizenteriju

Proljev je jedan od najvažnijih uzroka gubitaka kod odbijene prasadi. Gubici uzrokovani proljevom očituju se preko povećanog broja uginuća, morbiditeta i smanjenja dnevnog prirasta prasadi te povišenih troškova za lijekove.

Veromin LIquid je sredstvo koje pomaže prasadi kod proljeva i dizenterije. Veromin Liquid sadrži minerale, izvore energije i cink. Zajedno, ovi sastojci čine idealnu mješavinu elektrolita koji pomažu životinji kod krvavog proljeva.
Ukoliko se dizenterija i proljev ne liječe samo nekoliko dana, dolazi do povišenog izlučivanja (gubitaka) Na+, K+, Cl- i vode, nedovoljne apsorpcije hranjivih tvari i opće dehidracije organizma, što se veže uz povećanje kiselosti krvi i rehidraciju životinje.

Veromin Liquid je visokokoncentrirana mješavina izvora energije, elektrolita i cinka koja pomaže održanju optimalnog zdravlja životinja u modernom svinjogojstvu. Kod pojave proljeva i dizenterije Veromin Liquid nadomješta gubitak minerala i glukoze. Aktivni sastojci Veromin Liquid-a riješiti će problem rehidracije i potaknuti kontrakciju krvnih žila, odnosno zaustavljanje krvarenja.

Doziranje:
Početna doza Veromin Liquid treba iznositi 500 ml u 1000 litara vode za piće tijekom 7 dana. Nakon toga, doza se smanjuje na 200-300 ml Veromin Liquid-a na 1000 litara vode za piće i kao takva može se zadržati bez vremenskog ograničenja. Doziranje Veromin Liquid-a kroz sustav za napajanje omogućuje njegovu laganu apsorpciju, čak i kod slabih životinja. Već nakon prvog dana primjene uočava se poboljšanje stanja životinja.

Pakiranje:
Veromin Liquid se isporučuje u pakiranjima od 10, 20 i 1000 litara.

Veromin Powder - preparat u prahu za liječenje proljeva i dizenterije

Veromin Powder je izrazito koncentrirana mješavina kelata cinka i aminokiselina koja omogućava modernom poljoprivredniku održavanje životinja u najboljoj kondiciji. Veromin Powder se bazira na cink aminokiselina kelatima (ZnAAC) i lignocelulozi. Jednostavno se primjenjuje dodavanjem u hranu i jedan je najučinkovitijih preparata za prevenciju dizenterije i proljeva. Stabilizira probavu i povećava unos hranjivih tvari iz hrane.

Promotor rasta
Veromin Powder omogućava optimalno stanje crijevnog epitela čak i kad je oštećeno toksinima patogenih mikroorganizama. Zbog toga će se hranjive tvari maksimalno apsorbirati u crijevima životinje.

Veromin Powder rješenje za dizenteriju i proljev
Kod dijareje i dizenterije Veromin Powder je pravi izbor. Aktivni sastojci Veromin praha će spriječti negativne učinke proljeva, kontrahirati će krvne žile i time spriječiti krvarenje. Zink uklanjaja uzročnika proljeva Brachyspira hyodisenteriae, dok kelatna struktura veže na sebe toksine bakterija. Dijareja je jedan od najučestalijih poremećaja kod odbite prasadi. Ona je zaslužna za velike ekonomske gubitke koji su uzrokovani povećanom smrtnosti prasadi, morbiditetom, smanjenim rastom i troškovima liječenja.

Ako dijareja i dizenterija nisu tretirane kroz nekoliko dana, onda uzrokuju povećano izlučivanje Na+, K+, Cl- iona i vode što vodi kao nedostatnoj absorpciji hranjivih tvari i posljedično tome općoj dehidraciji. Primjenom Veromin Powder-a kroz hranu, njegovi sastojci se lako absorbiraju, čak i kod slabih životinja. Poboljšanje stanja životinje vidljivo je već u roku prva 24 sata.

Doziranje:
Promocija rasta: 300 do 700g po toni gotove hrane, bez ograničenja (početi s 700g po toni odmah u predstarteru). Nakon 5 do 7 tjedna možemo smanjiti koncentraciju na 300g po toni.
Proljev i ostale probavne infekcije: Početi s terapijskom dozom od 700g Veromin Powder na 1000kg hrane. Nakon ovog perioda možemo održati preventivnu dozu od 300g Veromina Powder na 1000 kg hrane.

Sastav:
Aminokiseline: Lysine (3.2.2) 400 mg/g, Methionine (3.1.3) 150 mg/g; Elementi u tragovima: kelirani Zinc (E4) 100 mg/g, lignoceluloza 350 mg/g.

Pakiranje:
Veromin Powder je dostupan u vrećama od 25 kg.

Zastupstva
Sloten
BASF Animal Nutrition
Kemin
Intracare
Volac
Kerbl
Addcon
Trouw Nutrition
Holm & Laue
Agrotel
AKO Agrartechnik
LCB Food Safety
Herbavita