focus-img4
focus-img6
focus-img1
focus-img2
focus-img10
focus-img5
focus-img7
focus-img3
focus-img9
focus-img8
Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Potpuna mliječna zamjenica nizozemskog proizvođača SLOTEN za mliječnu i tovnu telad s visokim udjelom mliječnih proteina koja omogućava značajni porast težine u ranoj dobi.

Opširnije
Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Učinkovito rješenje za poluautomatizirano napajanje teladi vodećeg proizvođača u segmentu opreme za napajanje - Holm & Laue GmbH. Uređaj Milk Taxi je prepoznat kao efikasno rješenje za napajanje teladi u 45 zemalja širom svijeta.

Opširnije
Višenamjenske montažne hale

Višenamjenske montažne hale

Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik.

Opširnije
Skupni iglu za smještaj teladi

Skupni iglu za smještaj teladi

Rješenje za grupni smještaj teladi koje omogućava stvaranje povoljne mikroklime bez propuha i optimalnu zaštitu teladi od respiratornih problema.

Opširnije
Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Spriječava trovanje mikotoksinima, poboljšava sigurnost stočne hrane i podržava zahtjeve HACCP-a

Opširnije
Jahaće sedlo - englesko

Jahaće sedlo - englesko

Klasično englesko sedlo po pristupačnoj cijeni. Najprodavaniji artikal iz ponude konjičke opreme.

Opširnije
Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Snažano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

Opširnije
PREV NEXT

Megalac - koncentrirani izvor zaštićene energije za preživače

Dovedite svoje krave koje su se nedavno otelile brzo do pozitivne ravnoteže energije.

MEGALAC®
- je najviše istraživana i najviše korištena zaštićena mast na tržištu
- ima najveću neto energiju za laktaciju od svih zaštićenih masti na tržištu
- je jedina zaštićena mast na tržištu s nezavisno ostvarenom razinom mjerenja energije
- ima najmanji sadržaj stearinske kiseline od svih zaštićenih masti

Što je pozitivna ravnoteža energije?

Pozitivna ravnoteža energije je točka u početnoj laktaciji kad krava počinje dobivati na težini umjesto da je gubi. Krave koje su se nedavno otelile gube na težini jer ih loš apetit sprečava da jedu dovoljno energije iz hrane kojom bi nadomjestile energiju koju koriste za održavanje i proizvodnju mlijeka. One ne mogu jesti dovoljno da bi dobile svu energiju koju trebaju, te počinju koristiti rezerve svog tijela i mršave dojenjem.
Prevelik gubitak težine kod početne laktacije dovodi do slabe plodnosti, do ketoze i nemogućnosti da se održe vrhunski prinosi mlijeka. Ti problemi tipično pogađaju krave s visokim genetskim potencijalom i jače su izraženi što je potencijal prinosa veći. Stoga je najbolje što prije dovesti krave koje su se nedavno otelile u pozitivnu ravnotežu energije.

Problem postizanja pozitivne ravnoteže energije

Najbolji način da se uvede više energije u kravu je da se poboljša količina energije u hrani. Ako se to pokuša postići davanjem velikih količina žitarica i konvencionalnih masti, to može dovesti do problema.
Prevelika količina žitarica može poremetiti funkciju buraga što može dovesti do acidoze, smanjenja apetita i manjeg probavljanja obroka.

Konvencionalne masti daju 3 puta veću koncentraciju energije od žitarica, ali se ne mogu koristiti u hrani za krave muzare u velikim količinama. To je zato što konvencionalne masti prekriju bakterije i vlakna u buragu i ograniče bakterijsko djelovanje tako da se opet smanjuje probavljanje vlakna što znači da vaša vrijedna krma uzgojena kod kuće neće biti efikasno iskorištena.

Rješenje problema je Megalac

Odgovor leži u korištenju jedinstvenog proizvoda MEGALAC. Megalac je koncentrirani oblik probavljive nerazgradive energije (33,25 MJ/kg DME ME), koja ne ometa funkciju buraga, na bazi kalcijevih soli destilata masnih kiselina palminog ulja.

Kad se hrani Megalacom, kalcij štiti masne kiseline od razgrađivanja u buragu, te one prolaze netaknute do sirišta. Ovdje uvjeti visoke kiselosti rastapaju kalcij i oslobađaju masne kiseline tako da se mogu probaviti uz maksimalnu efikasnost.

Budući da je Megalac sasvim zaštićen od razgrađivanja u buragu, funkcija buraga se ni na koji način ne pogoršava. Megalac će vaše krave koje su se tek otelile brzo vratiti u ravnotežu pozitivne energije i imat ćete sve pogodnosti koje to nosi.

Baziran je na usavršenoj tehnološkoj preradi kojom se stvara jaka veza. Ta veza puca pri pH3, što znači da se to ne može dogoditi u buragu, već tek nakon dolaska u sirište.

Megalac - Pomaže da se probije energetska barijera

• vrlo probavljivi koncentrirani izvor zaštićene energije koji pomaže da se prevlada energetska barijera s kojom se suočavaju krave muzare u početku laktacije
• hranjenje Megalacom ne dovodi do probavnih ili metabolitičkih problema koji mogu proizići iz hranjenja s previše žitarica
• izvor visoko efikasnih masnih kiselina s dugim lancem
• nema utjecaja na mikrobnu fermentaciju u buragu ili na cjelokupnu probavljivost drugih sastaojaka hrane u probavnom traktu
• zadovoljava dva glavna kriterija osnovna za korištenje zaštićenh masti: prolazi kroz burag nedirnut i rasploživ je za djelotvornu probavu u sirištu i u tankom crijevu krava muzara
• koeficijent probavljivosti masnih kiselina je oko 80-90%
• ne utječe na pH buraga i na probavljanje topivih vlakana
• gotovo udvostručuje prolazak masnih kiselina do dvanaesnika, te tako značajno povećava sveukupnu energiju probavljenu u probavnom traktu

Kako hraniti s Megalacom

Može se uključiti u smjese, koncentrate ili TMR za hranjenje. Idealno se daje kravama muzarama tijekom prve faze laktacije do 120 dana nakon što se otele. Preporučena stopa za hranjenje s Megalac-om je prema produktivnosti krave i razini hranjivih tvari u prehrani od 0,4 - 1 kg po kravi dnevno.

Zastupstva
Sloten
BASF Animal Nutrition
Kemin
Intracare
Volac
Kerbl
Addcon
Trouw Nutrition
Holm & Laue
Agrotel
AKO Agrartechnik
LCB Food Safety
Herbavita