focus-img5
focus-img6
focus-img10
focus-img8
focus-img4
focus-img9
focus-img3
focus-img7
focus-img2
focus-img1
Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Potpuna mliječna zamjenica nizozemskog proizvođača SLOTEN za mliječnu i tovnu telad s visokim udjelom mliječnih proteina koja omogućava značajni porast težine u ranoj dobi.

Opširnije
Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Učinkovito rješenje za poluautomatizirano napajanje teladi vodećeg proizvođača u segmentu opreme za napajanje - Holm & Laue GmbH. Uređaj Milk Taxi je prepoznat kao efikasno rješenje za napajanje teladi u 45 zemalja širom svijeta.

Opširnije
Višenamjenske montažne hale

Višenamjenske montažne hale

Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik.

Opširnije
Skupni iglu za smještaj teladi

Skupni iglu za smještaj teladi

Rješenje za grupni smještaj teladi koje omogućava stvaranje povoljne mikroklime bez propuha i optimalnu zaštitu teladi od respiratornih problema.

Opširnije
Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Spriječava trovanje mikotoksinima, poboljšava sigurnost stočne hrane i podržava zahtjeve HACCP-a

Opširnije
Jahaće sedlo - englesko

Jahaće sedlo - englesko

Klasično englesko sedlo po pristupačnoj cijeni. Najprodavaniji artikal iz ponude konjičke opreme.

Opširnije
Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Snažano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

Opširnije
PREV NEXT

Kofasil S - biološki inokulant za silažu

Proizvod možete kupiti u web trgovini www.poljoprivredna-oprema.hr

 

- Savršena higijena silaže za hranidbu životinja i proizvodnju bioplina
- Silažna masa se stabilizira već nakon 3-4 dana (ovisno o okolnoj temperaturi)
- Sprječava rast plijesni i stvaranje mikotoksina
- Sprječava gubitke silaže i energije 
- Poboljšava okus silaže i konzumaciju
- Optimalizira količinu proizvedenog bioplina
- Koristi se za silažu cijele kukuruzne biljke, zrna kukuruza, cijele biljke žitarica i silažu trave

KOFASIL S - bakterijski pripravak za poboljšanje stabilnosti silaže

Kad je silaža izložena zraku, njena kakvoća se smanjuje uslijed razgradnje vrijednih, lakoprobavljivih hranjivih tvari od strane kvasnica i plijesni. Pored toga, takva silaža je podložna stvaranju mikotoksina. Znakovi razvoja tih mikroorganizama su porast temperature silaže i pojava razlike u boji siliranog materijala (plavozelena, crvena), u obliku gnijezda plijesni (vruće točke).

Ova pojava se posebno često uočava kod siliranog kukuruza, koji dobro fermentira i ima visok sadržaj energije, no i silaže trave i cijele biljke žitarica također mogu pokazivati znakove zagrijavanja. Pogreške prilikom siliranja kao što su loše sabijanje, siliranje materijala koji je bio prekasno požnjet ili presporo punjenje silosa povećavaju opasnost od takvih procesa. Ovi problemi mogu se izbjeći provođenjem dobre farmerske prakse i upotrebom KOFASIL S.

KOFASIL S sadrži posebno odabran non-GM soj bakterije mliječnokiselog vrenja Lactobacillus buchneri. Ovaj mikroorganizam ne samo da stvara mliječnu kiselinu, već i određenu količinu octene kiseline, čime se produžuje vijek skladištenja silaže koja se čuva neomotana, u kojima se bez dodavanja silažnog aditiva javlja pregrijavanje.

KOFASIL S preporuča se za očuvanje kvalitete raznih vrsta silaže koja se koristi za hranidbu životinja. Također je idealan za proizvodnju visokoenergetskih, savršeno zdravih silaža energetskog kukuruza i ostalih substrata za proizvodnju bioplina.

Područje upotrebe
KOFASIL S može se koristiti za silažu cijele kukuruzne biljke, silažu zrna kukuruza, silažu cijele biljke žitarica i silažu trave.

Energetska kukuruzna silaža za proizvodnju bioplina
Kukuruzna silaža kao jedna od sirovina u postrojenjima za proizvodnju bioplina mora biti bogata energijom i potpuno higijenski ispravna. Tako se KOFASIL S preporuča za primjenu na tom području i djeluje na način da povećava proizvedenu količinu bioplina i omogućuje neometan rad postrojenja.

Način primjene, doziranje i pakiranje.

KOFASIL S raspoloživ je u pojedinačnom pakiranju od 100gr koje je dovoljno za 100T silaže. Pomiješati s mlakom vodovodnom vodom prema uputama na pakiranju i spreman je za korištenje. Preporučujemo korištenje najmanje 0,5 lit. bakterijske otopine po toni materijala za siliranje. Međutim, za optimalno raspršivanje preporučuje se doza od 1-2 litre po toni siliranog materijala. KOFASIL S dozira se direktno kod usitnjavanja. 

Zastupstva
Sloten
BASF Animal Nutrition
Kemin
Intracare
Volac
Kerbl
Addcon
Trouw Nutrition
Holm & Laue
Agrotel
AKO Agrartechnik
LCB Food Safety
Herbavita