focus-img9
focus-img4
focus-img10
focus-img5
focus-img8
focus-img1
focus-img6
focus-img2
focus-img7
focus-img3
Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Potpuna mliječna zamjenica nizozemskog proizvođača SLOTEN za mliječnu i tovnu telad s visokim udjelom mliječnih proteina koja omogućava značajni porast težine u ranoj dobi.

Opširnije
Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Učinkovito rješenje za poluautomatizirano napajanje teladi vodećeg proizvođača u segmentu opreme za napajanje - Holm & Laue GmbH. Uređaj Milk Taxi je prepoznat kao efikasno rješenje za napajanje teladi u 45 zemalja širom svijeta.

Opširnije
Višenamjenske montažne hale

Višenamjenske montažne hale

Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik.

Opširnije
Skupni iglu za smještaj teladi

Skupni iglu za smještaj teladi

Rješenje za grupni smještaj teladi koje omogućava stvaranje povoljne mikroklime bez propuha i optimalnu zaštitu teladi od respiratornih problema.

Opširnije
Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Spriječava trovanje mikotoksinima, poboljšava sigurnost stočne hrane i podržava zahtjeve HACCP-a

Opširnije
Jahaće sedlo - englesko

Jahaće sedlo - englesko

Klasično englesko sedlo po pristupačnoj cijeni. Najprodavaniji artikal iz ponude konjičke opreme.

Opširnije
Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Snažano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

Opširnije
PREV NEXT

Intra Mineral Selen i Vitamin E - dodatak za prihranu peradi

Proizvod možete kupiti u web trgovini www.poljoprivredna-oprema.hr

 

Intra Mineral Selen i Vitamin E je izvor lako dostupnog selena i vitamina E, dodatak za prihranu peradi, u obliku višestruko djelotvornijem od uobičajenih izvora minerala i vitamina.

Prednosti korištenja Intra Mineral Selena i Vitamina E u tekućem obliku

- lako dostupan i iskoristiv izvor selena i vitamina E
- ubraja se među najučinkovitije kombinacije minerala i vitamina u tekućem obliku
- topiv u vodi, ne onečišćuje sustav za napajanje
- stimulira imunološki sustav i pospješuje zdravlje životinja
- antioksidativni učinak vitamina E i selena eliminira oštećenja vitalnih stanica koja su česti uzrok bolesti

Općenito o proizvodu Intra Mineral Selen + Vitamin E
Intra Mineral Se + Vit E je dodatak prehrani za perad koji se koristi kada je potreban dodatak vitmina E i selena u prehrani ili kao zamjena za vitamin E i selen u životinjskoj hrani. Višetruko je učinkovitiji od uobičajenih izvora vitamina E i selena koji se dodaju životinjskoj hrani, te se isti učinak može postići sa manjim količinama i na taj način ostvariti značajna ušteda u proizvodnji. Proizvod se primjenjuje kroz vodu za napajanje ili kao sastojak u kašastoj/tekućoj hrani.

Primjena i mehanizam djelovanja proizvoda Intra Mineral Selen + Vitamin E
Antioksidansi su dio mehanizma za zaštitu stanica od oštećenja, koja su najčešće uzrok raznih bolesti. Antioksidansi su molekule koje reagiraju sa slobodni radikalima i sprječavaju lančanu reakciju s ciljem očuvanja vitalnih molekula. Iako u tijelu životinja postoji nekoliko enzimatskih sistema koji eliminiraju slobodne radikale, osnovni mikronutritivni (vitaminski) antioksidansi su vitamin E, vitamin A (beta-karoten) i vitamin C. Dodatno, selen kao element u tragovima koji je nužno potreban za pravilno funkcioniranje jednog od enzimatskih sistema s antioksidativnim djelovanjem, također je uključen u ovu skupinu. Tijelo životinje ne može sintetizirati ove esencijalne mikronutrijenete, stoga se oni moraju osigurati kroz prehranu.

Sastav i doziranje
Intra Mineral Se + Vit E sastoji se od organskog kompleksa soli selena sa vitaminom E i sadrži 200 mg selena (Se) i 200 gr. vitamina E po kilogramu proizvoda. Koristiti u dozi od 50 - 100 ml na 1.000 lit vode za piće, ovisno o potrebi, kroz period od 7 do 14 dana.

Zastupstva
Sloten
BASF Animal Nutrition
Kemin
Intracare
Volac
Kerbl
Addcon
Trouw Nutrition
Holm & Laue
Agrotel
AKO Agrartechnik
LCB Food Safety
Herbavita