focus-img1
focus-img10
focus-img4
focus-img2
focus-img7
focus-img3
focus-img8
focus-img6
focus-img5
focus-img9
Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Potpuna mliječna zamjenica nizozemskog proizvođača SLOTEN za mliječnu i tovnu telad s visokim udjelom mliječnih proteina koja omogućava značajni porast težine u ranoj dobi.

Opširnije
Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Učinkovito rješenje za poluautomatizirano napajanje teladi vodećeg proizvođača u segmentu opreme za napajanje - Holm & Laue GmbH. Uređaj Milk Taxi je prepoznat kao efikasno rješenje za napajanje teladi u 45 zemalja širom svijeta.

Opširnije
Višenamjenske montažne hale

Višenamjenske montažne hale

Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik.

Opširnije
Skupni iglu za smještaj teladi

Skupni iglu za smještaj teladi

Rješenje za grupni smještaj teladi koje omogućava stvaranje povoljne mikroklime bez propuha i optimalnu zaštitu teladi od respiratornih problema.

Opširnije
Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Spriječava trovanje mikotoksinima, poboljšava sigurnost stočne hrane i podržava zahtjeve HACCP-a

Opširnije
Jahaće sedlo - englesko

Jahaće sedlo - englesko

Klasično englesko sedlo po pristupačnoj cijeni. Najprodavaniji artikal iz ponude konjičke opreme.

Opširnije
Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Snažano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

Opširnije
PREV NEXT

Intra Calferol

Proizvod možete kupiti u web trgovini www.poljoprivredna-oprema.hr

 

Intra Calferol je proizvod namijenjen svim životinjskim vrstama koji sadrži intenzivnu kombinaciju kalcija, magnezija i vitamina D3. Primarno se koristi za povećanje proizvodnje jaja i jačanje ljuske jajeta, za pospješivanje rasta i čvrstoće kostiju, te u slučajevima pojave mliječne groznice i pašne tetanije kod krava.

Intra Calferol je pH neutralan što omogućava izvrsnu stabilnost vitamina D3. Mješavina kacijevih soli i kacijevog glukonata omogučava visoku bioraspoloživost. Vitamin D3 je esencijalna komponenta u izgradnji kostiju i u izgradnji kvalitetne čvrste ljuske jajeta. Mikro element magnezij neophodan je za pravilnu izgradnju kostiju i ljuske jajeta. Organizmu je neophodan vitamin D3 za apsorpciju kalcija. Nedostatak vitamina D3 dovodi do smanjenog stvaranja hormona kalcitriola, a smanjeno stvaranje kalcitriola posljedično dovodi do smanjene apsorpcije kalcija iz hrane. U ovakvim situacijama organizam uzima kalcij iz kostiju što dovodi do njihovog slabljenja i nemogućnosti izgradnje jakih čvrstih kostiju. Intra Calferol je koncentrirana mješavina kalcija, vitamina D3 i magnezija koja se lako i u potpunosti resorbira iz crijeva. Ovaj visoko kvalitetni dodatak prehrani omogućava životinjama normalan metabolizam kalcija i održavanje optimalne kondicije.

Prednosti korištenja Intra Calferol-a

• Povećava proizvodnju jaja i čvrstoću ljuske jaja
• Smanjenje postotka razbijenih oštećenih jaja već nakon četverodnevnog tretmana
• Poboljšava rast i razvoj kostiju te njihovu čvrstoću, spriječava nastanak koštanih poremećaja
• Spriječava pad koncentracije kalcija i magnezija u krvi


Zdravlje kostiju

Jedan od najvažnijih zadataka vitamina D3 je održavanje ravnoteže kalcija u kostima potičući apsorociju iz crijeva i ugradnju u kosti te povećavajući broj koštanih stanica posebice osteoklasta, održavanje fiziološke koncentracije kalcija i fosfora u krvi te pravilno stvaranje hormona paratiroidne žlijezde koji utječu na koncentraciju kalcija u krvi. Deficit vitamina D3 može dovesti do smanjene mineralizacije kostiju, a kao poslljedica toga je povećani rizik od osteoporoze.

Ljuska jajeta 
Ljuska jajeta je visokospecijalizirana mineralna struktura koja ima ulogu da štiti od svih fizikalnih oštećenja i infekcije mikroorganizmima. Ljuska jajeta sastoji se od unutarnje kutikule i vanjske ovojnice-oklopa. Kristalizirani odnosno mineralizirani dio ljuske je odgovoran za mehaničku zaštitu sadrži više od 90% posto kalcija u obliku kalcij-karbonata. Fiziološka apsorpcija, deponiranje i izlučivanje kalcija regulirano je vitaminom D3 i njegovim metabolitima pod uvjetom da je njegova količina u hrani 3,8 - 4,2%. Intra Calferol omogućava dovoljne količine kalcija za izgradnju ljuske kao i vitamina D3 koji djeluje na apsorpciju kalcija iz crijeva.

Imunološki sustav 

Vitamin D3 potiče aktivnost neutrofila i fagocitozu makrofaga. Vitamin D3 potiče stvaranje antimikrobnog peptida katelicidina kojeg stvaraju makrofagi nakon fagocitoze bakterija virusa odnosno gljivica.

Mliječna groznica i pašna tetanija
Mliječna groznica javlja se neposredno prije i poslije telenja. Uzrok mljiečne groznice je niska koncentracija kacijevih iona u krvi. Pašna tetanija javlja se u krava tijekom ispaše na prirodnim travnjacima odnosno pašnjacima ili tijekom dugog zimskog perioda i hranjenja lošim sijenom što rezultira smanjenom koncentracijom kalcija i magnezija u organizmu odnosno u krvi.

Zastupstva
Sloten
BASF Animal Nutrition
Kemin
Intracare
Volac
Kerbl
Addcon
Trouw Nutrition
Holm & Laue
Agrotel
AKO Agrartechnik
LCB Food Safety
Herbavita