focus-img5
focus-img2
focus-img9
focus-img8
focus-img1
focus-img4
focus-img7
focus-img6
focus-img3
focus-img10
Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Sprayfo BLUE - mliječna zamjenica za telad

Potpuna mliječna zamjenica nizozemskog proizvođača SLOTEN za mliječnu i tovnu telad s visokim udjelom mliječnih proteina koja omogućava značajni porast težine u ranoj dobi.

Opširnije
Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Uređaj za napajanje teladi Milk Taxi

Učinkovito rješenje za poluautomatizirano napajanje teladi vodećeg proizvođača u segmentu opreme za napajanje - Holm & Laue GmbH. Uređaj Milk Taxi je prepoznat kao efikasno rješenje za napajanje teladi u 45 zemalja širom svijeta.

Opširnije
Višenamjenske montažne hale

Višenamjenske montažne hale

Montažne hale i objekti široke namjene pogodni za suhe marine, sportske dvorane, jahaone, skladišta i logističke hale, aerodromske hale i hangare, proizvodne i servisne pogone te ostale namjene gdje je isplativost, mobilnost i fleksibilnost značajan čimbenik.

Opširnije
Skupni iglu za smještaj teladi

Skupni iglu za smještaj teladi

Rješenje za grupni smještaj teladi koje omogućava stvaranje povoljne mikroklime bez propuha i optimalnu zaštitu teladi od respiratornih problema.

Opširnije
Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Toxfin - Inaktivator mikotoksina

Spriječava trovanje mikotoksinima, poboljšava sigurnost stočne hrane i podržava zahtjeve HACCP-a

Opširnije
Jahaće sedlo - englesko

Jahaće sedlo - englesko

Klasično englesko sedlo po pristupačnoj cijeni. Najprodavaniji artikal iz ponude konjičke opreme.

Opširnije
Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Intra Hydrocare - za dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika

Snažano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

Opširnije
PREV NEXT

Formi - zamjena za antibiotike u stočnoj hrani

Formi učinkovito suzbija salmonelu (anti-salmonela program), sprječava probleme s Escherichia coli (Ešerihija koli) tijekom odbijanja od sise i povećava dobit u proizvodnji pospješujući rast i učinkovitost hrane.

Osnovne prednosti upotrebe

• Siguran i prihvatljiv za kupca
• Dokazano suzbija salmonelu na farmi
• Sprječava probleme s E. coli tijekom odbijanja od sise
• Povećava dobit pospješujući rast i učinkovitost hrane

Formi - učinkovit i siguran
Novi preparat koji povećava učinkovitost - Formi temelji se na kalijevom diformatu. Patentirani djelatni sastojak biološki je potpuno razgradiv i ne zagađuje okoliš. U mesu, fekalijama i urinu nisu nađeni ostaci proizvoda.

Opsežna dokumentacija provedenih sigurnosnih pokusa, određuje Formi kao proizvod koji donosi korak naprijed prema transparentnoj proizvodnji od krmiva do hrane – što je neminovan put u ponovnom zadobivanju povjerenja kupaca u poljoprivredne proizvode.

Formi je idealna alternativa antibioticima u stočnoj hrani, koji su zabranjeni u Europskoj uniji. Korištenjem proizvoda Formi u stočnoj se hrani postiže jednako visoka učinkovitost kao i s antibioticima, ali bez ikakvog rizika od ostataka i stvaranja otpornosti mikroorganizama. Uporabom proizvoda Formi u vašoj stočnoj hrani pokazujete odgovornost za ljude, životinje i okoliš.

Pouzdano djelovanje
Učinak proizvoda Formi treba pretežno pripisati njegovom snažnom učinku na patogene kao što su Salmonela i Ešerihija koli. 

Formi pospješuje dnevni prirast težine povećanjem probavljivosti stočne hrane. Unošenje hrane je čak povećano, što je osobito važno kod mladih svinja. Osim toga on pozitivno utječe na zdravlje životinja. Učestalost proljeva i smrtnosti se smanjuje, posebice u praščića koji su odbijeni od sise.

Formi u hranidbi svinja
Najlakši način korištenja je upotreba stočne hrane s dodatkom proizvoda Formi. Proizvođači svinja koji imaju opremu za miješanje mogu lako umiješati Formi® u hranu na farmi. Kristalan prah je bez mirisa, nije kaustičan i jednostavan je za rukovanje.

Formi smanjuje pojavu slamonele
Pokusi u Školi za veterinarsku medicinu u Hanoveru pokazali su da je zaraza salmonelom bila manje izražena i da je kraće trajala kod svinja koje su dobivale Formi. Najbolji rezultati postignuti su kombiniranom uporabom aditiva Formi i grubo mljevene stočne hrane. Ovu hranidbenu strategiju za suzbijanje salmonele već primjenjuju danski proizvođači svinja.

Preporuke za smanjivanje salmonele na farmama
• Smještaj stoke na bazi svi unutra - svi van
• Temeljito čišćenje i dezinfekcija
 Izbjegavanje stvaranja prevelikog stočnog fonda 
• Sprječavanje pristupa ptica objektima
• Učinkovito suzbijanje glodavaca i štetočina
• Optimalna higijena vode, npr. dodavanjem proizvoda na bazi mravlje kiseline
• Kupovanje praščića i životinja za razmnožavanje samo od stoke koja je negativna na salmonelu
• Dodavanje 0,6% aditiva Formi stočnoj hrani
• Uporaba grubo mljevenih žitarica u kombinaciji s 0,6% aditiva Formi

ADDCON

Zastupstva
Sloten
BASF Animal Nutrition
Kemin
Intracare
Volac
Kerbl
Addcon
Trouw Nutrition
Holm & Laue
Agrotel
AKO Agrartechnik
LCB Food Safety
Herbavita